Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Ζακύνθου


Την Παρασκευή 08/04/2011 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τράπεζα Πειραιώς Ζακύνθου και στο Ξενοδοχείο «Στράτα Μαρίνα» από τα τμήματα Β΄ Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, Γ΄ υπαλλήλων Διοίκησης και Γ΄ Τουριστικών Επιχειρήσεων, με συνοδούς τους καθηγητές Κεφαλληνό Σπύρο, Παράσχη Παναγιώτα και Βούτου Αικατερίνη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν:
α) οι μαθητές να βρεθούν σε πραγματικό χώρο εργασίας σχετικό με τον τομέα και τις ειδικότητες στις οποίες φοιτούν
β) Να ενημερωθούν για το αντικείμενο εργασιών των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, τις θέσεις εργασίας καθώς και για τις προϋποθέσεις πρόσληψης
γ) Να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους και να πάρουν συνεντεύξεις Αρχικά, στην Τράπεζα Πειραιώς, αρχικά έγινε μια γενική ενημέρωση από τον Διευθυντή του καταστήματος σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, το οργανόγραμμα της Τράπεζας, το αντικείμενο των εργασιών του κάθε τμήματος, την στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό. Στη συνέχεια έγινε εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές όπου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν απορίες, αλλά και απόψεις για την οικονομική κατάσταση και τη λειτουργία του τραπεζο-οικονομικού συστήματος.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνεχίστηκε στο ξενοδοχείο «Στράτα Μαρίνα» όπου ο διευθυντής της επιχείρησης αφού αναφέρθηκε γενικότερα στην σημασία του τουρισμού, παρουσίασε τη συγκεκριμένη επιχείρηση παρέχοντας πληροφορίες για τα τμήματα του ξενοδοχείου και τις παρεχόμενές υπηρεσίες τους. Επίσης τέθηκαν ζητήματα από κοινού με τους μαθητές σχετικά με τα μηχανογραφημένα ξενοδοχειακά συστήματα, τη συμπεριφορά προς τους πελάτες , την πολιτική κρατήσεων, τη συνεργασία με τα τουριστικά πρακτορεία, αλλά και την ανάγκη υιοθετήσεων εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Συμπερασματικά, οι μαθητές σ’ αυτές τις επισκέψεις, βίωσαν το πραγματικό περιβάλλον εργασίας, κάνοντας χρήσιμες διαπιστώσεις και καταγράφοντας σημαντικές για την άρτιότερη εκπαίδευσή τους πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου