Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Μπόχαλης



Στις 20 Δεκέμβρη οι μαθήτριες της Γ τάξης του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του ΕΠΑΛ Ζακύνθου, επισκέφτηκαν το Ειδικό σχολείο στη Μπόχαλη. Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Θεοδόση Πανωραία και Σακκά Ανδριάνα. Το καλωσόρισμα του προσωπικού του σχολείου ήταν θερμό παρ’ όλες τις πυρετώδεις προετοιμασίες τους για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. Έγινε ενημέρωση από το διευθυντή για τη λειτουργία του σχολείου, ακολούθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα των μαθητριών. Ακολούθησε ξενάγηση στις τάξεις, στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και στο θερμοκήπιο. Τα παιδιά των δύο σχολείων ενεπλάκησαν από κοινού σε δραστηριότητες, συζητήσεις και παιχνίδια. Οι μαθήτριες του ΕΠΑΛ έδωσαν κάρτες που είχαν φιλοτεχνήσει μόνες τους και τραγούδησαν μαζί με τα παιδιά που τα φιλοξένησαν. Κόπηκε σύμφωνα με το έθιμο Ζακυνθινή κουλούρα που συνοδεύτηκε από τα παραδοσιακά εδέσματα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Μετά παρακολούθησαν την πρόβα της γιορτής με συμμετοχή ζωντανού μουσικού συγκροτήματος.
Οι μαθήτριες του ΕΠΑΛ, μετέφεραν στους συμμαθητές τους την επόμενη μέρα τις εντυπώσεις, τους μιλώντας για ένα μάθημα ζωής.
Καλές γιορτές σε όλους.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Βιβλίο Νοσηλευτικής - ΕΠΑΛ

Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο Νοσηλευτικής της Γ τάξης του ΕΠΑΛ, για την ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτών του τομέα Υγείας και Πρόνοιας, χωρισμένο σε κεφάλαια, σε μορφή αρχείων pdf.
http://www.epal-elvenizelou.gr/node/79#attachments

Εδώ θα βρείτε τις σημειώσεις του μαθήματος της Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ από την κ. Σηφάκη Μαρία
http://www.epal-elvenizelou.gr/anatomia2#attachments

Εδώ θα βρείτε παρουσιάσεις και ερωτήσεις του μαθήματος Στοιχεία Παθολογίας
http://www.epal-elvenizelou.gr/taxonomy/term/30

Πηγή: ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων Κρήτης